Naturfreunde-ferien.de

Homepage Naturfreunde-ferien.de

Website voor de Duitse organisatie Naturfreunde (gelieerd aan het Nederlandse Nivon). Op de site Naturfreunde-ferien.de wordt het aanbod aan vakantie-arrangementen en activiteiten gepresenteerd. De site is in maart 2010 gelanceerd. Momenteel is nog maar een klein deel van de aangesloten vakantiehuizen op de site vertegenwoordigd, later zal dit worden uitgebreid tot enkele honderden huizen.

De site is opgebouwd op basis van een relationele database waarin alle informatie is opgeslagen over de vakantiehuizen, regio's, arrangementen en boekingsperiodes. De landkaart op de homepage wordt dynamisch gegenereerd waarbij alleen de regio's met actueel aanbod aanklikbaar zijn. De huizen worden aan de hand van de geo-coordinaten op de kaart geprojecteerd.

De site biedt informatie over het aanbod per regio waarbij direct kan worden doorgeklikt naar meer informatie over het het gewenste aanbod, het huis waarvoor dit aanbod geldt, of de gekozen regio.

Voor het boeken van een arrangement of lid worden van de organisatie zijn online formulieren gemaakt, inclusief validatie, printversie, verzending en database log.

www.naturfreunde-ferien.de

Portfolio

Het portfolio moet nog worden aangevuld....

Voor nu, zie ook de pagina Community websites.

Techniek

TYPO3 (IRRE, formhandler, maatwerk extensies)
jQuery

Projectteam

Etienne Girardet (design en projectmanagement)
Loek Hilgersom (TYPO3 implementatie, database opzet en programmeerwerk)